Thyssenkrupp comunică prin stații PoC eChat pe șantierul fabricii de polioli MOL

Thyssenkrupp - MOL poliol üzem építése

PROIECTUL  POLIOL

Cea mai mare investiție organică din istoria Grupului MOL – proiectul POLIOL – a început în 2018, când contractul a fost semnat de liderii companiei germane Thyssenkrupp și ai Grupului MOL. Proiectul va fi realizat în Tiszaújváros și va fi singurul producător integrat de polioli din Europa Centrală și de Est.

Poliolul este materia primă pentru poliuretan, “cuțitul elvețian” al industriei, utilizat în aproape toate domeniile, de la construcții la mobilă, automobile și textile.

Cum a apărut nevoia de PoC – tehnologie de emisie-recepție bazată pe Internet?

Pentru a construi fabrica de polioli și pentru a conecta Thyssenkrupp și numărul mare de subcontractori, antreprenorul a trebuit să construiască un sistem integrat de radiocomunicații care să asigure o acoperire și o comunicare sigură pe șantierul cu o suprafață de 900 x 600 de metri.

De ce au ales tehnologia eChat PoC bazată pe internet?

Tehnologia de emisie-recepție eChat bazată pe internet a fost aleasă pentru că este de încredere și oferă o acoperire nelimitată pe șantier, ajutând lucrătorii în fluxul de lucru din construcții.

Cum au fost selectate tehnologia și furnizorul?

Thyssenkrupp a contactat direct Anico Kft. pentru asistență în vederea achiziționării unui sistem de emisie-recepție atunci când au început lucrările de construcție. Compania noastră – Anico Kft. – a recomandat companiei tehnologia de emisie-recepție bazată pe internet, după o vizită la fața locului la șantierul de la Tiszaújváros. Din cauza suprafeței mari a proiectului, aveau nevoie de un sistem care să asigure o acoperire nelimitată pe tot amplasamentul, motiv pentru care a fost ales sistemul PoC de la eChat.

Testare înainte de cumpărare și implementare

Utilizatorii au fost implicați în testarea tehnologiei înainte de achiziție și instalare și au ajuns la concluzia că receptoarele sprijină pe deplin comunicarea între angajați, iar software-ul de control și dispecerat eChat poate urmări mișcările angajaților pe o hartă. Sistemul eChat a fost pus în funcțiune aproape imediat după plasarea comenzii, fără a fi nevoie de planificare, licențiere sau instalare.

Software-ul de control și dispecerizare eChat în serviciul Thyssenkrupp

Thyssenkrupp poate crea noi grupuri de discuții în orice moment prin intermediul interfeței de administrare web a sistemului sau prin intermediul software-ului de dispecerizare și poate regrupa dispozitivele astfel încât acestea să poată fi utilizate simultan în mai multe locații. Aceștia pot, de asemenea, să atribuie utilizatorilor sarcini de lucru specifice în timpul lucrărilor de construcție.

Imediat după ce a intrat în posesia dispozitivelor, a avut loc o lucrare cu macaraua în care s-a folosit această posibilitate. De asemenea, fiecărui dispozitiv i se pot atribui nume scurte de identificare, care sunt afișate pe celelalte dispozitive atunci când sunt transmise, astfel încât să puteți vedea cine vorbește. Thyssenkrupp poate seta ea însăși acești identificatori prin intermediul interfeței web. Atunci când un telefon este transferat unui nou proprietar, acesta poate rescrie identificatorul, astfel încât în grupul
ceilalți colegi din grup pot identifica cine vorbește după nume sau după poziție.

Software-ul de dispecerat este instalat pe un laptop dedicat, de pe care aceștia pot monitoriza starea și locația dispozitivelor și pot contacta colegii din orice grup de discuții.

Componentele sistemului de emisie-recepție de la Thyssenkrupp Poliol

ZTE eChat e350 adóvevőkStațiile PoCeChat E350 sunt operate cu o cartelă SIM Telekom de 500 MB, care vine cu un program de dispecerizare și de urmărire GPS ca funcții suplimentare. Compania operează în prezent 50 de transceivere E350 și software-ul de dispecerizare asociat.

Anico Kft. a furnizat, de asemenea, stații radio Motorola ATEX pentru Thyssenkrupp, care vor deservi uzina de polioli MOL. În timpul construcției, comunicațiile critice vor fi asigurate de sistemul de radiocomunicații cu repetitoare digitale cu trunchiuri DMR TIER 2 de la Motorola, în combinație cu transmițătoare portabile ATEX și industriale.

Care sunt principalele avantaje ale sistemului?

Acestea sunt cele mai optime dispozitive din punct de vedere al raportului preț/calitate, deoarece nu necesită instalarea unui sistem de repetoare suplimentar, reducând astfel costurile și mărind raza de acțiune și acoperirea.

Planurile Thyssenkrupp cu utilizarea de stații de emisie-recepție

Transceiverele bazate pe internet vor fi folosite de companie în proiectele sale viitoare, deoarece cartelele SIM vor asigura acoperire în întreaga Uniune Europeană și vor fi folosite și în alte proiecte de construcție de fabrici după predarea fabricii de polioli de la Tiszaújváros.

Program de testare Anico demo
Încearcă și tu fără nici o obligație de cumpărare, sistemele noastre de comunicații precum și stațiile noastre de emisie-recepție bazate pe internet! Vă vom ajuta să alegeți tehnologia și tipul care se potrivește cel mai bine condițiilor de lucru ale companiei dumneavoastră și vă vom livra echipamentul de testare gratuit, fără nicio obligație.
Pentru a solicita un transceiver demo, contactați-l pe Șandor Tyurbe , reprezentant vânzări la Anico Kft:
+40-755-300-047, sandor.tyurbe@anico.hu