Ce tipuri de stații pot avea rază de acțiune nelimitată?

În multe locuri de muncă, stațiile de emisie-recepție și sistemele de emisie-recepție asigură cea mai eficientă și mai rapidă comunicare. Raza de acțiune nelimitată este o cerință comună a utilizatorilor. Cu toate acestea, capacitatea de utilizare a emițătoarelor-receptoarelor tradiționale este adesea limitată de acoperire.

Raza de acoperire a stațiilor fără licență

Aceasta se referă în principal la stațiile fără licență, (de ex. PMR446) . Scutirea de la licență este condiționată de respectarea standardelor: puterea de transmisie a dispozitivelor este foarte limitată, iar antena lor nu poate fi înlocuită. Uneori, producătorii spun pe cutie că receptoarele lor pot “acoperi” mulți kilometri, deoarece clienții doresc să știe până unde pot vorbi între ei. Dar aceste distanțe sunt, de obicei, realiste doar în situații ideale sau, în cel mai bun caz, medii: între două vârfuri de munte, într-un mediu fără interferențe de radiofrecvență și cu o vizibilitate optică perfectă. Realitatea este adesea diferită. În momentul în care începeți să folosiți emițătoare între clădiri sau chiar în interiorul clădirilor; sau obiectele metalice sau copacii cu frunze “blochează undele radio”; sau alți utilizatori de radio utilizează canalul radio “în raza de acțiune”; sau chiar un dispozitiv electric defect este pornit în apropiere, ceea ce poate provoca interferențe; raza de acțiune promisă a fi de câțiva kilometri poate fi redusă la câteva zeci de metri.

A PMR adóvevők hatótávolsága korlátozott

Stații cu licență de frecvență

Comunicație mai de încredere este asigurată de stațiile profesionale sau industriale ,care necesită o licență și o frecvență dedicată din partea autorității de comunicații. În timpul procedurii de acordare a licențelor de utilizare a frecvențelor, în special dacă urmează să fie instalată o stație de repetare pentru a acoperi în siguranță distanțe mari, trebuie pregătit un plan de sistem, astfel încât autoritatea să aloce frecvențele și puterea autorizată în funcție de locația și utilizarea specifică. Desigur, un sistem radio dedicat este mai costisitor, iar raza sa de acțiune nu este nelimitată: veți putea utiliza emițătoarele-receptoare doar în zona de acoperire planificată.  În plus, dacă, de exemplu, doriți să utilizați dispozitivele nu numai în zona geografică predefinită acoperită de licență, va trebui să solicitați o frecvență națională, ceea ce va costa, desigur, și mai mult.

Stații bazate pe Internet

Sistemul de emisie-recepție Anico eChat bazat pe internet oferă soluție pentru raza de acțiune limitată și pentru locațiile diferite în care sunt folosite stațiile 

Stațiile de emisie-recepție eChat se conectează la o rețea de telefonie mobilă sau WiFi și sunt conectate la serverele securizate găzduite în Ungaria și, prin intermediul acestora, se conectează între ele. Acest lucru înseamnă că radiourile pot fi utilizate oriunde operatorii de telefonie mobilă au acoperire sau unde se poate stabili o conexiune wireless dedicată la internet. Sistemul Anico eChat asigură comunicații fără limite geografice – raza de acțiune este limitată doar de disponibilitatea internetului.

Anico eChat internetalapú adóvevők

O diferență importantă în comparație cu transceiverele industriale este că sistemul de emisie-recepție bazat pe internet Anico eChat nu comunică pe propria frecvență, astfel încât nu este nevoie de proiectare de sistem sau de un proces de licențiere, spre deosebire de sistemele radio autorizate.

Sistemele profesionale de radiocomunicații cu repetori pot costa milioane de euro pentru a fi instalate, iar pentru utilizarea frecvențelor se percep taxe regulate. Sistemul eChat PoC care le înlocuiește este o soluție mult mai rentabilă, deoarece atât investiția, cât și funcționarea sunt mai ieftine și pot fi bine planificate! Costuri recurente: taxa de licență lunară/anuală (care poate varia de la o companie la alta) și conexiunea la internet (cartelă SIM de date mobile sau rețea WiFi la fața locului) necesară pentru a utiliza dispozitivele.

Dacă doriți să încercați eChat, completați formularul de solicitare a unui test demo și unul dintre colegii noștri vă va contacta pentru a vă oferi detalii.

Solicitare Demo

Având în vedere situația actuală a virusului, vom livra transceiverele noastre proaspăt dezinfectate prin curier la sediul clientului și, după ce vă vom informa telefonic, vă vom ajuta cu instalarea – dacă este necesar – în timpul unei întâlniri Zoom.