Informații privind cartela SIM pentru clienții de stații de emisie-recepție PoC

Pentru a utiliza eChat, aveți nevoie de o conexiune activă la internet. În continuare vă vom oferi câteva indicații cu privire la ce cartelă SIM ar trebui să cumpărați pentru transceiverele PoC.

Dacă utilizați dispozitivele într-un loc permanent, o rețea WiFi bine stabilită, cu acoperire omniprezentă, poate asigura conexiunea la internet necesară. Deoarece, din motive de securitate, nu este posibil să se adauge rețele WiFi ad-hoc pentru dispozitivele e350, este necesară o cartelă SIM pentru internet mobil, achiziționată de la un operator de telecomunicații mobile în afara zonei de acoperire a rețelei WiFi corporative.

Vă recomandăm să vă adresați operatorului de telefonie mobilă pentru a obține o cartelă SIM. În cazul în care aveți un contract de flotă cu un furnizor de servicii și sunteți mulțumit de calitatea internetului mobil în zonele în care doriți să utilizați transceiverele, vă recomandăm să contactați persoana de contact pentru a discuta cele mai bune oferte de servicii de internet mobil.

Ce cartelă SIM ar trebui să solicitați de la furnizorul Dumneavoastră?

Dacă folosiți stațiile în calitate de companie, instituție sau în scopuri profesionale, vă recomandăm cu tărie schemele contractuale, așa-numitele scheme postplătite.

Normele privind cartelele preplătite limitează numărul de cartele care pot fi achiziționate și sunt dificil de administrat și de gestionat, în special dacă există mai mult de câteva dispozitive, mai ales dacă dispozitivele nu sunt amplasate în permanență în apropierea administratorului . Astfel, atunci când se utilizează cartele preplătite, este ușor să se termine soldul sau să se termine banii sau datele de pe card sau de pe card. În plus, este necesară o identificare obligatorie relativ complicată a datelor cel puțin o dată pe an, care, în cazul cardurilor achiziționate în numele unei societăți, poate fi efectuată numai personal, cu documentele societății și cu o împuternicire.

În ceea ce privește dimensiunea SIM, stația POC eChat E700 necesită un Mini SIM, iar stația POC eChat E350  necesită un Nano SIM.

Ce pachet să alegeți?

Cu eChat e350 PoC, vă puteți aștepta la un trafic de date minim. Radiourile e350 pot fi programate cu un timp de transmisie de 30-60-90-120 secunde, consumând 10 MB de date pentru aproximativ 180 de minute de convorbire pe zi (90 de minute de emisie – 90 de minute de recepție). Aceasta înseamnă 300 MB de date pentru 30 de zile. Prin urmare, un trafic de date minim (până la 500 MB/lună) este suficient pentru aceste dispozitive. Nu este necesar niciun serviciu de voce, astfel încât se recomandă o singură cartelă de date sau o cartelă de date legată de o cartelă SIM de voce.

Stația PoC eChat e700  are și, funcționalitate de smartphone, astfel încât traficul în afara serviciului eChat poate fi mult mai mare; și este posibil să aveți nevoie, de asemenea, de un serviciu de telefonie (voce) și SMS. În e700 pot fi utilizate două cartele SIM. Pentru SIM 1, vă recomandăm o cartelă SIM pentru eChat, iar pentru SIM 2, o cartelă SIM pentru telefonie tradițională. De asemenea, poate fi o soluție bună să aveți două cartele SIM de la furnizori diferiți pentru a garanta o acoperire mai bună. Rețineți că trebuie să comutați manual între cartele, nu există o comutare automată și, atâta timp cât există un apel pe o cartelă, datele nu vor fi transmise pe cealaltă.

Ce operator ar trebui să alegeți?

Mobilszolgáltatók

În prezent, în România există patru operatori de telefonie mobilă cu rețele proprii: Telekom, Orange, Vodafone și Digi mobil. Este o idee bună să verificați acoperirea fiecărui operator în zonele în care vă veți folosi telefoanele.

În apropierea frontierelor naționale, în special la frontierele externe ale Uniunii Europene, trebuie să se acorde o atenție deosebită pentru a asigura acoperirea, deoarece roamingul de date poate fi foarte costisitor atunci când se conectează la o rețea din afara UE (dacă se indică această necesitate atunci când se comandă serviciul eChat, Anico Ltd. va seta dispozitivele pentru a dezactiva sau activa roamingul de date; cu toate acestea, din păcate, nu este posibil să setați dispozitivele pentru a permite roamingul în UE, în timp ce în alte țări nu este permis).
Majoritatea cartelelor SIM ale operatorilor de telefonie mobilă din alte state membre ale UE și unele cartele SIM internaționale din România pot funcționa atunci când sunt conectate la rețelele mai multor operatori români astfel încât, în principiu, ar trebui să ofere o acoperire mai bună. Cu toate acestea, este important de reținut că roamingul gratuit în UE este supus așa-numitelor condiții de “utilizare echitabilă”, care sunt aplicate în mod diferit de către diferiți operatori; prin urmare, dacă încheiați un contract cu un operator străin, acordați o atenție deosebită acestor condiții!


IMPORTANT: Anico Ltd. nu garantează serviciile și condițiile contractuale ale furnizorilor de servicii de telecomunicații, operabilitatea serviciilor acestora, tarifele și eventualele modificări ale acestora. Informațiile de mai sus sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să verificați cu furnizorul de telecomunicații ales de dumneavoastră atunci când semnați un contract.