În cazul în care avem o nelămurire cu agentul de pază

Ce puteți face dacă aveți o problemă cu agentul de pază pentru că este posibil ca acesta să încalce regulile? Ce puteți face dacă reputația companiei dvs. este în joc pentru că unul dintre angajații dvs. nu-și face treaba cum trebuie?

Bune întrebări, nu? Acestea sunt tipurile de întrebări pe care le întâlnește un tehnician  eChat, motiv pentru care trebuie să cunoaștem rolul și responsabilitățile utilizatorilor noștri și să continuăm să învățăm.

Dorim să vă spunem o întâmplare pentru a vă arăta de ce este bine să cunoașteți și să folosiți funcțiile software-ului de dispecerat eChat – iată un raport de la tehnicianul nostru eChat.

 

O întâmplare plină de învățăminte

O companie care folosea de ceva timp transceiverele bazate pe internet eChat E350 PoC (dar până acum doar pentru comunicații vocale) a avut unele probleme. În cadrul discuției cu managerul companiei, s-a ridicat problema și s-a propus ca, în cazul în care aveau deja stații radio eChat, să testeze capacitățile sistemului de dispecerat.

Anico eChat Irányító- és Diszpécser Rendszer

Pregătirile

A urmat întâlnirea obișnuită, apoi o sesiune de formare la distanță pentru manager: cum și ce funcționează în programul de dispecerat
Deoarece una dintre întâlniri s-a prelungit puțin, activarea dispeceratului radio de la stație a fost amânată până la ora 19.00.
Pentru a-l ajuta pe manager, am monitorizat în paralel utilizatorul pe o altă interfață de dispecerat, în timp ce îl ajutam pe manager să navigheze în sistem.
(În astfel de cazuri, este de asemenea foarte util să existe mai mulți dispeceri care să monitorizeze aceiași utilizatori.)

Una dintre sarcini a constat în activarea unui gard electronic GeoFence în jurul zonei păzite și în monitorizarea traseului și a mișcărilor paznicilor. În plus, am activat funcția “lucrător singuratic” pe transmițătorul respectiv și, astfel, la fiecare 60 de minute, radioul paznicului era sesizat, sesizare pe care trebuia să o dezactiveze prin apăsarea butonului PTT.

Gardul electronic sau Geofencing este o funcție prin care o zonă definită este marcată pe harta electronică a dispecerului, iar sistemul semnalizează (sau alertează automat) atunci când utilizatorul stației de emisie-recepție intră sau iese din zona respectivă. Acest lucru poate fi utilizat pentru a notifica utilizatorul că se află în apropierea unei locații – de exemplu, pentru a i se putea atribui o sarcină în zona respectivă. Dar puteți fi, de asemenea, notificat imediat când un membru al personalului a terminat sau a părăsit o anumită locație.

Anico eChat Irányító- és Diszpécser Rendszer

Configurația lucrătorului singuratic (lone worker)  se ocupă de siguranța și vigilența colegilor care lucrează singuri. Acești lucrători trebuie să raporteze la intervale regulate, prestabilite . În cazul în care se omite o raportare, dispecerul va fi alertat și poate contacta imediat lucrătorul singuratic sau poate trimite ajutoare la fața locului.

De ce a fost necesar acest lucru? Lucruri ciudate se întâmplaseră în perimetrul păzit în ultimele săptămâni și, neavând niciun alt sistem electronic de control, era nevoie de o soluție de verificare rapidă.

 

Pornește acțiunea

Paznicul a primit stația de emisie-recepție și a început serviciul. Tot ce trebuia să facă – după ce  a fost informat că poziția sa va fi monitorizată și funcția lucrător singuratic va fi testată- era să apese butonul PTT de fiecare dată când stația dădea semnal.

Eram acasă, monitorizând operațiunea pe interfața de dispecerat, în timp ce managerul monitoriza în drum spre casă de pe un laptop.

Nu trecuseră nici 30 de minute de la începerea serviciului și deja primeam un semnal de la Geocomunicații că au ieșit din zona de patrulare. Harta arăta cu claritate că paznicul trecuse peste drum.
(Menționez aici că am setat în mod deliberat trimiterea poziției GPS la 5 secunde pe acest dispozitiv, special pentru a obține un traseu cât mai detaliat posibil atunci când vom reface traseul)

Paznicul s-a întors la post și, după scurt timp, s-a dat din nou semnalul: a părăsit din nou postul și a ieșit la o stație de autobuz din apropiere. Am reușit să urmărim toate acestea pe ambele interfețe de dispecerat. Cu toate acestea, în ora care a trecut, nu a existat nicio alarmă de lucrător singuratic, așa că paznicul nostru a fost pregătit să răspundă la semnalele radio și să apese butonul PTT. El nu cunoștea alte funcții, inclusiv cea de urmărire GPS.

O oră mai târziu, alarma a sunat din nou: gardianul nostru a ieșit la un magazin și s-a întors la post. Geofencing și-a făcut treaba: a înregistrat atât ieșirea, cât și intrarea, și a alertat la ieșire.

Deoarece era foarte târziu, am oprit dispeceratul și am convenit cu proprietarul afacerii să revăd evenimentele din acea noapte dimineața. La urma urmei, dispecerul nu trebuie să fie online tot timpul pentru a înregistra semnalele de geocaching și de urmărire GPS care sunt declanșate. Serverul face acest lucru în liniște, în fundal.

 

Rezultate

Când m-am conectat la dispecerat de dimineață, am văzut că stația era deconectată. Am verificat rapid traseul din ultimele ore, precum și jurnalul de Geocaching.

Sistemul de emisie-recepție bazat pe internet eChat - urmărire GPS
Imagine pentru ilustrație

Având în vedere rezultatele pe care le-am văzut, l-am sunat pe managerul companiei.

Am analizat ce s-a putut întâmpla peste noapte. De asemenea, am revizuit traseul și alarmele. Am încercat să ne facem o imagine a ceea ce ar fi putut face paznicul în interiorul postului de pază și în afara zonei păzite.

Ceea ce era sigur:

  • Paznicul și-a părăsit postul de mai multe ori
  • Nu a patrulat în zona păzită din oră în oră (pozițiile GPS nu indicau traseul pe care ar fi trebuit să îl urmeze patrula).
  • Dimineața, dintr-un motiv oarecare, stația s-a oprit, deși gardianul fusese instruit să reîncarce stația dacă este necesar.

La câteva ore după schimbul de dimineață, m-a sunat managerul pentru că aflase ce s-a întâmplat: Paznicul a ieșit să fumeze o țigară, iar ulterior a mers la magazin pentru a cumpăra alcool. Cum nu existau alte controale, a sărit peste patrulare și a adormit după ce a băut alcool. Dimineața, el a așteptat treaz schimbul , dar a uitat să pornească din nou stația după încărcare.

Las restul la imaginația voastră, mă întreb cum a fost răsplătit angajatul!?

 

Cu toate acestea, sistemul eChat a fost testat cu succes și am reușit să demonstrăm că o funcționalitate suplimentară de dispecerizare este utilă pentru acest tip de control al muncii.

Desigur, nu credem că o poveste similară se poate întâmpla prea  des.
Cu toate acestea, așteptăm cu nerăbdare toate sarcinile interesante și următoarea provocare.