Cu ce este mai bun sistemul de emisie-recepție PoC eChat ?

Comunicarea eficientă la locul de muncă este esențială și există mai multe modalități de a face acest lucru. De ce să alegeți sistemul de emisie-recepție eChat PoC când puteți utiliza telefoane mobile, transmițătoare industriale gratuite sau chiar transmițătoare industriale licențiate pentru a comunica cu personalul dumneavoastră?

Tehnologia PoC (Push-to-talk over Cellular) este prezentă pe piața stațiilor de ani de zile, dar abia în ultimii ani a devenit cu adevărat populară, datorită introducerii rețelelor 4G și a noilor emițătoare-receptoare “inteligente” cu butoane PTT.

În comparație cu telefoanele mobile:

 • Transceiverele PoC eChat se conectează la o rețea de telefonie mobilă sau WiFi și sunt conectate la un server securizat găzduit în Ungaria și, prin intermediul acestuia, se conectează între ele. Acest lucru înseamnă că radiourile pot fi utilizate oriunde operatorii de telefonie mobilă au acoperire sau unde se poate stabili o conexiune wireless dedicată la internet.
 • Transmițătoarele cu butoane PTT nu necesită timp de apelare sau de configurare a apelurilor, ceea ce face ca apelurile să fie mult mai rapide.
 • Stațiile PoC-pot fi utilizate pentru apeluri de grup (ca și alte pagere) – chiar și în mai multe grupuri de lucru în același timp. Acest lucru permite tuturor angajaților implicați într-o sarcină să comunice  în  permanență.
 • În timp ce utilizarea telefoanelor mobile poate avea costuri recurente semnificative și dependente de utilizare, atunci când se utilizează sistemul eChat PoC, costurile sunt bine previzibile.


Comparativ cu stațiile cu utilizare fără licență(PMR446):

 • Stațiile fără licență utilizează frecvențe deschise, astfel încât persoanele din afara grupului de comunicare pot “intra” în orice moment și pot asculta conversații care pot conține informații sensibile ale companiei.
  În schimb, sistemul eChat Poc oferă o comunicare în grup închis.
 • O limitare importantă a sistemelor de emisie-recepție, inclusiv a dispozitivelor PMR446, este raza de acțiune.
  Dar nu și pentru transceiverele PoC! Cu ajutorul rețelei de telefonie mobilă sau a conexiunii WiFi, sistemul eChat asigură o comunicare aproape fără limite geografice; raza de acțiune este limitată doar de disponibilitatea internetului.
 • Dezavantajul sistemului PoC eChat este că, chiar dacă dispozitivele se află aproape unul de celălalt, în raza de acțiune a altor emițătoare-receptoare, acestea nu pot comunica fără acoperire WiFi sau de internet mobil.


În comparație cu stațiile industriale cu licență:

 • Pentru utilizatorii de radiocomunicații care au nevoie de o acoperire teritorială mai largă, până în prezent au existat doar sisteme dedicate care funcționează pe frecvențe desemnate individual. Sistemul eChat PoC oferă mult mai mult: comunicarea între mai multe site-uri, chiar și pe distanțe mari, este rapidă și eficientă.
 • O diferență importantă față de emițătoarele-receptoare industriale este faptul că sistemul eChat PoC nu comunică pe frecvența proprie, astfel încât nu este nevoie de un proces de proiectare a sistemului sau de licențiere, spre deosebire de sistemele radio proprietare.
 • Sistemele profesionale de radiocomunicații cu repetori pot costa milioane pentru a fi instalate, iar pentru utilizarea frecvențelor se percep taxe regulate.
  Sistemul eChat PoC care le înlocuiește este o soluție mult mai rentabilă, deoarece atât investiția, cât și funcționarea sunt mai ieftine și pot fi bine planificate! Costuri recurente: taxa de licență lunară/anuală (care poate varia de la o companie la alta) și conexiunea la internet (cartelă SIM de date mobile sau rețea WiFi la fața locului) necesară pentru a utiliza dispozitivele.


+ Program dispecerat!

Software-ul de dispecerat care rulează pe un PC este o caracteristică suplimentară a sistemului eChat care oferă un avantaj față de PMR, radiourile analogice tradiționale cu licență și telefoanele mobile: personalul poate fi coordonat în mod eficient de un dispecer, care poate rula software-ul de dispecerat eChat pe un PC.

 • Dacă este necesar, colegii pot fi organizați în grupuri de lucru ad-hoc pentru o anumită sarcină.
 • Puteți vedea locația exactă a personalului dumneavoastră pe hartă.
 • În caz de pericol, personalul poate alerta dispecerul, care poate lua măsuri imediate.
 • Pentru a monitoriza vigilența lucrătorilor singuratici, puteți utiliza funcția “lucrător singuratic”, adică cerința de a se autentifica la intervale regulate.
 • Dispecerul este notificat imediat atunci când un angajat intră sau iese dintr-o anumită zonă geografică.
 • Software-ul de dispecerizare poate înregistra înregistrări audio ale conversațiilor în grup, astfel încât să puteți recupera exact cine a dat ce instrucțiuni într-o anumită situație.
 • Dispecerul poate trimite mesaje text pe telefoanele membrilor personalului.


Prin urmare, prin combinarea avantajelor telefoniei mobile și ale comunicațiilor radio, transceiverele eChat PoC pot oferi soluția pentru a se asigura că personalul poate fi în contact radio fiabil unul cu celălalt în mod rentabil, fără a fi nevoie să își construiască propria rețea și fără limitări geografice.