CERCETAȘII DE LA NEK AU FOST AJUTAȚI ȘI DE STAȚIILE ECHAT LA SLUJBA PAPALĂ

Printre organizatorii Congresului Euharistic Internațional și ai Sfintei Liturghii a Papei Francisc, aproape 600 de cercetași s-au oferit voluntari la Budapesta. Activitatea lor a fost ghidată și organizată cu ajutorul sistemului de emisie-recepție bazat pe internet Anico eChat: 22 de emițătoare-receptoare bazate pe internet POC eChat E350 și 3 stații E700, 25 de căști și sistemul de control și dispecerizare eChat.
Mai jos vă prezentăm raportul lor.

“În timpul NEK, voluntarii noștri cercetași – pe baza feedback-ului și a propriei noastre experiențe – au fost capabili să lucreze într-un mod bine organizat și eficient. Pentru aceasta, era esențial ca tribul să poată comunica în permanență, ceea ce am reușit să facem cu sprijinul Anico kft.

În timpul săptămânii, am folosit stații radio care, spre deosebire de stațiile radio convenționale, se bazează pe internet, ceea ce ne permite să ținem legătura pe o rază mult mai mare. Am avut nevoie de acest lucru, deoarece zona Hungexpo este imensă, în fiecare zi erau oameni care stăteau în cazarea comună, în dormitor, și au fost zile în care am fost prezenți în mai multe locații în același timp. Iar păstrarea legăturii între locații era la fel de necesară ca și păstrarea legăturii în cadrul unei locații.

În plus, datorită funcției specifice a stațiilor radio, fiecare dispozitiv – și, prin urmare, fiecare persoană – a fost identificată individual, astfel încât am știut cine ne caută și când. Posibilitatea de a apela individual și de a crea grupuri ad-hoc s-a dovedit a fi, de asemenea, o caracteristică utilă. Toate acestea au făcut mult mai ușor să se asigure că informațiile ajung întotdeauna la destinație.

Cserkészek eChat internetalapú adóvevőkkel a NEK-en és a pápai szentmisén

Cercetași cu stații bazate pe internet eChat la NEK ( Congresul Eucaristic Internațional) și la slujba papală

Numărul de voluntari a fost mare – aproape 600 de cercetași în total au luat parte la programe în acest rol – iar sutele de călătorii la Budapesta ar fi fost aproape imposibile fără radiouri. De asemenea, având în vedere numărul mare de persoane care vin din afara capitalei și de peste graniță, GPS-ul din aparatele de radio a fost, de asemenea, o funcție frecvent utilizată de cei care nu aveau cunoștințe ale zonei.

Dacă ar trebui să evidențiez un program anume, poate că slujba papală este cel mai bun exemplu de utilitate a radiourilor. Voluntarii noștri au fost împărțiți în sectoare diferite, între care nu era posibil să se deplaseze. Faptul că am reușit să rămânem o singură unitate și să rezolvăm toate problemele care au apărut s-a datorat comunicării.

Practic, fără stații radio IP eChat nu am fi fost atât de eficienți și organizați și am fost complet mulțumiți de ele.”

Fotografie de copertă: István Huszti/Telex